تحولات منطقه

۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۰
کد خبر: ۱۰۵۴۱۶۳

صنعت دفاعی ایران با طراحی و تولید نوع جدیدی از موشک‌های ضد زره با نام «الماس» که دارای قابلیت‌های ویژه است توانسته خود را در رده برترین سازندگان موشک‌های ضد زره تاپ اتک در جهان مطرح کند.

درخشش الماس ایرانی در آسمان جهان
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

قدس آنلاین: نیروی زمینی ارتش هفته گذشته تجهیزات جدیدی را به سازمان و ساختار خود الحاق کرد. این نیرو در حاشیه الحاق تجهیزات یک نمایشگاه متنوع از تسلیحات برپا کرده بود که نمونه پهپادی و بالگردی «موشک الماس ۲» در میان آن‌ها به چشم می‌خورد.

خانواده موشک‌های الماس از انواع موشک‌های ضد زره و تاپ اتک ساخت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هستند که نقش مهمی در مقابله با یگان‌های زرهی دشمن دارند و جزو تسلیحات زمینی در ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به شمار می‌روند.موشک‌های الماس در سه نسل مختلف طراحی و ساخته شده‌اند که هر کدام ویژگی‌های مختص به خودرو دارند.

اولین رونمایی از الماس ایرانی موشک الماس نخستین بار در فروردین‌ماه سال ۱۳۹۹، هم‌زمان با تحویل گسترده پهپادها به نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران دیده شد.این موشک به‌طور رسمی در دی‌ماه همان سال طی رزمایش پهپادی ارتش رونمایی شد و پهپاد «ابابیل ۳» آن را شلیک کرد.

* «الماس ۱»اولین نسل از موشک‌های الماس، «الماس ۱» نام دارد. این موشک دارای ۱.۱ متر طول، ۰.۱۳ متر قطر، ۱۵ کیلوگرم وزن و ۴ کیلومتر برد است.این موشک از نوع موشک‌های ضد زره تاپ اتک، هوا به سطح و سطح به سطح است که مجهز به آشیانه‌یابی فروسرخ (IIR) یا الکترواپتیک است.میزان نفوذ در زره این موشک مجهز به سرجنگی دو مرحله‌ای شدیدالانفجار (ترموباریک) ۶۰۰ میلی‌متر است.

* «الماس ۲»دومین نسل از موشک‌های الماس با نام «الماس ۲» نیز مانند نسل اول این موشک دارای ۱.۱ متر طول، ۰.۱۳ متر قطر، ۱۵ کیلوگرم وزن ولی برد آن به دو برابر نسل اول یعنی ۸ کیلومتر رسیده است.این موشک از نوع موشک‌های ضد زره تاپ اتک، هوا به سطح و سطح به سطح است که مجهز به آشیانه‌یابی فروسرخ (IIR) یا الکترواپتیک است.

درخشش الماس ایرانی در آسمان جهان

میزان نفوذ در زره این موشک مجهز به سرجنگی دو مرحله‌ای شدیدالانفجار (ترموباریک) نیز نسبت به نسل اول افزایش تقریباً دو برابری داشته و به ۱ متر رسیده است.

* «الماس ۳» سومین نسل از موشک‌های الماس با نام «الماس ۳» دارای ۱.۶ متر طول، ۰.۱۷ متر قطر، ۳۴ کیلوگرم وزن دارد و برد آن به سه برابر نسل اول یعنی ۱۰ الی ۱۲ کیلومتر رسیده است.نس از نوع موشک‌های ضد زره تاپ اتک، هوا به سطح و سطح به سطح است که مجهز به آشیانه‌یابی فروسرخ (IIR) یا الکترواپتیک است.

میزان نفوذ در زره این موشک مجهز به سرجنگی دو مرحله‌ای شدیدالانفجار (ترموباریک) نیز نسبت به نسل اول افزایش تقریباً دو برابری داشته و به ۱ متر رسیده است.باید توجه کرد که هر سه نسل موشک مجهز به کیت دید در روز و دید در شب هستند.

* موشک «الماس ۳» با رنگ سفید در کنار چهار فروند موشک «الماس ۲» با رنگ نقره‌ای

درخشش الماس ایرانی در آسمان جهان

* موشک الماس چگونه به اهداف حمله می‌کند نحوه عملکرد موشک ضدزره الماس این‌گونه است که پس از شناسایی اهداف شلیک شده و آن‌ها را از بالا مورد هدف قرار می‌دهد چون ضعیف‌ترین نقطه در تجهیزات زرهی از سمت برجک یا قسمت بالایی آن‌ها است که کارایی این موشک را بسیار افزایش می‌دهد. علاوه بر این، موشک الماس دارای قابلیت «شلیک کن و فراموش کن» است؛ این موضوع در کاهش صدمه به خدمه موشک الماس بسیار موثر است.

یک موشک ضد زره؛ دو نوع پرتاب

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ خانواده موشک‌های الماس توسعه این نسل از موشک‌های ضد زره در دو نوع یا کاربرد است به نحوی که این موشک‌ها هم قابلیت شلیک از زمین توسط کاربر را دارند و هم قابلیت شلیک از پهپاد.نوع پهپادی این موشک بارها در الحاق‌های مختلف پهپادی به نیروهای ارتش و سپاه مشاهده شده است و نوع زمین پایه آن نیز، در رزمایش‌های مختلف نیروی زمینی ارتش و نیروی زمینی سپاه هم مشاهده شده است.

درخشش الماس ایرانی در آسمان جهان

شلیک موشک الماس از بالگرد کبرا

این موشک با سامانه کنترل خودکار آتش هماهنگ شده و می‌تواند اهداف مختلفی را در برد مدنظر بر اساس نسل مورد استفاده قرار گرفته مورد حمله قرار دهد. نسخه پرتاب شده الماس روی بالگردهای کبرا و پهپادهای رزمی در رزمایش اقتدار ۱۴۰۲ آزمایش شد.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha